Chocolate Chip Oreo Cookies


Assalamualaikum w.b.t :)

Hi :) Good mornight everyone . Hari ni mood memang nak buat biskut . Maka terhasil lah the very first cookies by Emma hahaha . Almaklum lah , kita mana pernah buat biskut . Selama ni belajar buat cake & cupcake je . So , kat bawah ni Emma ada sediakan resepi CHOCOLATE CHIP OREO COOKIES . Yeahhh !

Bahan-bahan :


  • setengah cawan butter
  • setengah cawan brown sugar
  • setengah cawan gula
  • 1 setengah cawan tepung
  • 1 SK baking powder
  • secubit garam secukup rasa
  • 1 biji telur
  • 1 SK esen vanilla
  • 1 paket Oreo
  • chocolate chips
Cara-caranya :
  • First , pukul butter , brown sugar & gula hingga kembang okay .



  • Then , masukkan esen vanilla & telur . Pukul hingga sebati .



  • Masukkan tepung , baking powder & garam (sepatutnya kena ayak okay)
  • Pukul lagi hingga sebati .
  • Masukkan pula chocolate chips (suka hati uolls nak letak banyak mana) & Oreo (patah-patahkan)



  • Gaul gaul gaul . You may need extra energy hahaha 



  • Guna sudu & letak atas dulang . Leperkan seleper-lepernya okay
  • Jangan letak besar sangat , nanti dia kembang .
  • Bakar pada suhu 150 darjah selama 10-15 minit .



Dah siap !


 The view may not be delicious as Famous Amos . Tapi percayalah pada kata-kata ni


Nampak macam tak sedap . Padahal , perghhh ! Marvelous !
*Ayah komen manis sangat . Ayah pesan lagi lain kali guna acuan (sebab bentuk biskut pertama Emma ni buruk) hahaha XD

Wallahu 'alam . Assalamualaikum :)

2 comments:

  1. wo wo wo.. yaya paling suka makanan ni.. :) >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemput la try sekali yaya hehehe ^_^

      Delete